Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii moldoveni revin la proteste de stradă

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaЗабастовка фермеров в Молдавии
Забастовка фермеров в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Abonare
Fermierii din Moldova nu renunță la proteste, după un anunț publicat astăzi, mai mulți agricultori din țară au pornit cu tehnica agricolă spre Chișinău
CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Asociația Forța Fermierilor din Republica Moldova anunță că azi dimineață agricultorii din raioanele Fălești, Cahul, Cantemir, Leova, Hâncești, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Ungheni, Strășeni, Criuleni, Anenii Noi, Orhei, Telenești și Rezina s-au pornit cu tehnica agricolă spre Capitală.
În cea de-a doua parte a zilei tractoarele trebuie să ajungă în patru locuri autorizate. Astfel agricultorii vor staționa lângă Gara Auto de Sud, Aeroport, Centru Meteor și în comuna Stăuceni., municipiul Chișinău. În același timp, alți fermieri vor ieși către ora 11:00 cu unități agricole la mai multe trasee naționale.
„Cred că toată societate înțelege că avem situația extraordinară în agricultură, dacă fermierii, în toiul verii și la temperaturi caniculare, s-au pornit cu tehnica agricolă la Chișinău de la distanță de 150 de kilometri. Acum producătorii agricoli sunt nevoiți să aleagă între faliment în scurt timp și protest în Capitală”, scrie Alexandr Slusari.
Fluxul de știri
0