România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

UDMR a plecat de la guvernare sau a fost scos de la guvernare?

© AP Photo / MTI / Gabor KissHunor Kelemen
Hunor Kelemen - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2023
Abonare
Excluderea UDMR de la guvernare este probabil singurul eveniment politic relevant în momentul schimbării prin „rotativa” guvernamentală a executivului României.
BUCUREȘTI, 14 iun -Sputnik. Guvernul Ciolacu, care s-ar fi bucurat de o susținere de 68% din Parlament, alături de UDMR, se bucură acum de susținerea a ”doar” 62%. Acest lucru nu va permite coaliției de guvernare să forțeze vreo modificare a Constituției în următoarea perioadă. Dar cam atât.
UDMR devenise o problemă pentru PSD și PNL, ținând ocupate poziții guvernamentale ce pot fi redistribuite acum la clientela celor două partide.
De asemenea, UDMR este apropiat de FIDESZ și de Viktor Orban, ceea ce făcea ca aceștia să fie chiar o vulnerabilitate pentru guvernul de la București, mai ales în relația cu șefii din Occidentul colectiv.
UDMR, Kelemen Hunor - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Politică
UDMR a învățat de la Viktor Orban: proiect de lege împotriva propagandei LGBT la copii
Acest lucru este presupus și de jurnalistul român Ion Cristoiu, care vede în această decizie de a scoate UDMR din guvernare ca fiind și o încercare a PSD și PNL de a concura cu AUR pe linia discursului naționalist. Iar cel mai bun discurs naționalist, aprobat și de patronii din Occidentul colectiv, este cel maghiarofob.
”S-au creat premisele unui antimaghiarism deșănțat, cum nu am mai văzut de la Funar”, mai consideră Cristoiu.
Fluxul de știri
0