Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UDMR a învățat de la Viktor Orban: proiect de lege împotriva propagandei LGBT la copii

© Photo : Facebook / RMDSZUDMR, Kelemen Hunor
UDMR, Kelemen Hunor - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Șapte deputați UMDR au inițiat un proiect de lege care să îi protejeze pe copii de difuzarea de conținut privind „devierea de la sexul stabilit la naștere” și homosexualitatea
BUCUREȘTI, 4 ian – Sputnik, Marius Holdean. Viktor Orban a dat un exemplu bun în regiune: șapte deputați UDMR au inițiat în România un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind „protecția și promovarea drepturilor copilului”, menit să protejeze copiii împotriva „difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”.
Proiectul amintește de o lege adoptată în acest sens în Ungaria și care a fost combătută puternic de UE, dar pe care Viktor Orban și partidul său Fidesz au apărat-o anunțând și un referendum național pe această temă și protejând astfel copii de propaganda LGBT.
„Alineatul (1) al articolului 89 se completează și va avea următorul cuprins:
„(1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de învățământ, medicale, de protecție, medii de cercetare a infracțiunilor și de reabilitare/detenție, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc”, prevede proiectul de lege BP778/2021, inițiat de UDMR.
De asemenea, proiectul prevede opțiunea părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor de a solicita în scris unității școlare scutirea copiilor de la programe de educație sexuală.
Cel mai important, proiectul precizează că „sexul copilului este stabilit de către medicul care a asistat sau a constatat nașterea”, iar „sexul copilului nu poate fi altul, decât cel feminin sau cel masculin”.
Fluxul de știri
0