Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Nimicirea BMP Bradley în zona operațiunii speciale - prăbușirea mitologiei SUA

BMP-uri Bradley - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2023
BMP-uri Bradley
Abonare
Washingtonul este vizibil îngrijorat de distrugerea în masă a BMP-urilor Bradley în teatrul de operațiuni ucrainean.
Armamentele rusești expediază rapid tehnica blindată americană a FAU la groapa de gunoi al istoriei, unde anterior au ajuns sistemul de apărare aeriană Patriot, sistemele antitanc Javelin, obuzierul M777 și alte componente ale „exclusivității” Statelor Unite. Trupele rusești nimicesc la fel de eficient mașinile de luptă de fabricație germană și franceză - tehnologia armelor occidentale pierde în teatrul de operațiuni ucrainean.
Ministerul rus al Apărării a confirmat marți capturarea unor BMP-uri Bradley și tancuri Leopard, practic intacte, în regiunea Zaporojie, unde se desfășoară mai activ „contraofensiva” ucraineană. Anterior, publicații rusești și străine au publicat dovezi ale nimicirii a zeci de unități de tehnică blindată NATO relativ moderne în zona operațiunii speciale. Astfel de „imagini” readuc rapid Occidentul la realitatea dură a lumii multipolare.
Într-unul dintre videoclipuri, un tanc rusesc nimicește în timpul unui contraatac un BMP M2A2 Bradley la distanța de 1385 de metri. Și asta nu este limita - ATGM rusesc „Kornet” penetrează armura de 1300 mm în spatele protecției dinamice la o distanță de până la 10 km și cu o precizie de peste 95 la sută. Caracteristici de luptă similare are și ATGM ”Vihr-M” pe platforma elicopterului de atac Ka-52.
Testarea rachetelor hipersonice iraniene - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2023
Editoriale
Rachetele hipersonice iraniene: „Fattah” schimbă raportul de forțe în regiune
CNN a comunicat luni că armata ucraineană a pierdut 15% din toate vehiculele de luptă ale infanteriei M2A2 Bradley furnizate de SUA - 16 din 109 vehicule blindate americane au fost distruse, avariate sau abandonate în timp de o săptămână. Occidentul consideră că, din februarie 2022, regimul de la Kiev a pierdut 3600 de unități de tehnică militară.Potrivit statisticilor Ministerului Apărării al Rusiei, pe parcursul operațiunii speciale au fost demilitarizate 9900 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă ale FAU (https://t.me/mod_russia/27315).
Washingtonul este vizibil îngrijorat de distrugerea în masă a BMP-urilor Bradley în teatrul de operațiuni ucrainean și intenționează să trimită mai multe - sunt în joc reputația complexului militar-industrial american, comenzile externe pentru zeci de ani și sute de miliarde de dolari. Balanța pieței mondiale a armelor oscilează.
În timpul invaziei americane în Irak, în 2003, au ars 150 de vehicule de luptă Bradley. Această cifră este un reper de încredere pentru pronosticarea pierderilor FAU în „contraofensiva” din iunie 2023. Pentagonul este gata să anunțe un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev, care va include MMP-uri Bradley suplimentare și transportoare blindate Stryker. Timpul lucrează împotriva Americii.

Mașina NATO suportă înfrângere

În timpul „contraofensivei”, începând cu 4 iunie, FAU au suportat pierderi grele. Au ars câteva tancuri Leopard 2A6 și mașini de deminare Leopard 2R. Confruntându-se cu „zidul de oțel” al apărării eșalonate rusești, „tancurile ușoare” americane BMP Bradley (în serviciu din 1981) nu le-au oferit forțelor armate ucrainene un avantaj pe câmpul de luptă cu „nivelul puterii de foc și al blindajului”, așa cum erau prezentate anterior de Pentagon.
Armamentul-tip al Bradley: tun automat de 25 mm (rază de până la 3000 m) cu mitralieră coaxială de 7,62 mm și TOW-2 ATGM (rază de până la 3750 m). Trupe de desant - șapte persoane. Sistem de control al focului cu telemetru laser (șoferul dispune de termocameră). Într-un duel cu rusescul BMP-3, Bradley american pierde în mod obiectiv. Mai modernul BMP-3 mai are la bord un tun de 100 mm - un lansator 2A70 asociat cu un tun 2A72 de 30 mm, care oferă posibilitatea „desfășurării eficiente a operațiunilor de luptă pentru unitățile de infanterie motorizate, în ofensivă și în apărare, fără sprijinul tancurilor și artileriei”. Tunul 2A72 va nimici garantat mașina blindată americană de orice modificare.
Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken speră că o contraofensivă reușită a FAU îl va forța pe președintele rus Vladimir Putin să înceapă negocierile. Probabil că în istoria SUA au existat secretari de stat și cu un nivel mai ridicat de inteligență. După ce au primit un șut de la talibani după 20 de ani de intervenție militară în Afganistan, Pentagonul și NATO încă mai încearcă să-i dicteze reguli sau condiții inventate primei puteri nucleare din lume. Între timp, administrația Biden l-a avertizat pe președintele ucrainean Vladimir Zelenski în privința consecințelor eșuării contraofensivei FAU - reducerea asistenței militare și financiare, pierderile de imagine ale SUA vor fi prea mari.
Танк Leopard 2 на демонстрационном мероприятии, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2023
Editoriale
Tancurile nemțești ard iarăși pe pământul rusesc
Occidentul începe să înțeleagă că „ofensiva FAU a ajuns în impas”. Ziarul american The Wall Street Journal transmite disperare: „Ofensiva ucraineană se bazează pe echipamentul armat care nu împușcă”. Ministrul german de Externe, Annalena Berbock, cere ca ”Leoparzii” doborâți în zona operațiunii militare să nu fie numiți nemțești. Acțiunile Rheinmetall AG au scăzut cu 8,56%, producătorul Bradley BAE Systems a pierdut 4% din capitalizare, după distrugerea de către ”Lancet” a sistemului de apărare antiaeriană IRIS-T, acțiuni Leonardo S.p.a. a scăzut cu 6,5%. Publicația Der Tagesspiegel prezice: „Contraofensiva FAU s-ar putea solda cu o înfrângere dureroasă a Occidentului”. Chiar și proprietarul comunicațiilor spațiale ale FAU, Elon Musk, a observat marile probleme ale numărului mic de tancuri Leopard-2 în teatrul de operațiuni ucrainean. Probabil, Musk nu știe că Rusia are mai multe tancuri decât toate țările NATO la un loc.
Conflictul ucrainean a epuizat rezervele de armamente ale SUA și ale alianței, pentru recuperarea deficitului va fi nevoie de mulți ani. O altă problemă de nerezolvat este logistica. FAU nu au suficiente piese de schimb pentru tehnica blindată grea occidentală, este nevoie să fie trimisă pentru reparații în Polonia, Cehia. Germania a deschis un centru special comun pentru reparația tehnicii blindate a FAU în Slovacia. Totul este în zadar. În istorie nu există nimic mai stupid și lipsit de speranță decât războaiele cu Rusia. Perseverența Washingtonului este extrem de nesăbuită, distructivă pentru Europa și întreaga lume. Dorința Ucrainei de a adera la NATO, fără ca măcar să vorbim despre demagogia privind„eliberarea Crimeii”, este sinucigașă pentru regimul de la Kiev și pentru toate țările alianței, inclusiv pentru SUA.
Fluxul de știri
0