Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fost președinte rus menţionează o potențială „zonă tampon” în Ucraina

© Sputnik / Alexander Astafyev / Accesați arhiva multimediaPrime Minister Dmitry Medvedev at Skolkovo Foundation Board of Trustees meeting
Prime Minister Dmitry Medvedev at Skolkovo Foundation Board of Trustees meeting - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2023
Abonare
Orice zonă demilitarizată potențială creată de Rusia în Ucraina ar trebui să se extindă aproape de granița poloneză, a spus miercuri fostul președinte rus Dmitri Medvedev.
BUCUREŞTI, 14 iun – Sputnik.Scriind pe Telegram, Medvedev a răspuns la comentariile președintelui Vladimir Putin, care a sugerat marți că Moscova ar putea lua în considerare crearea unei „zone tampon” în Ucraina pentru a preveni bombardarea regiunilor rusești.
„Ținând cont de deciziile inamicului de a livra către regimul de la Kiev arme cu rază și mai mare de acțiune, această linie ar trebui să treacă prin zona Lviv... pentru a putea avea cu adevărat un rol defensiv”, a scris Medvedev, potrivit RT. El s-a referit la marele oraș din vestul Ucrainei, nu departe de granița poloneză.
Moscova a acuzat în repetate rânduri Kievul că folosește arme furnizate de Occident pentru a ataca ținte civile din Rusia. Luna trecută, Regatul Unit a furnizat Kievului un număr nespecificat de rachete Storm Shadow, care au o rază de acțiune de peste 250 km. Armele au fost ulterior folosite de trupele ucrainene pentru a viza civili din orașul rus Lugansk, a susținut Moscova.
În ultimele săptămâni, trupele ucrainene au intensificat semnificativ atacurile de artilerie asupra regiunilor de graniță ruseşti, lansând sute de obuze și provocând victime civile, precum și distrugeri pe scară largă.
Премьер-министр РФ Дмитрий Медведев - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2023
Rusia
Medvedev a cerut ca practicile neo-coloniale să fie lăsate în trecut
De asemenea, Medvedev, care ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, s-a referit şi ceea ce a susținut că este o „complicitate dovedită” a ţărilor occidentale în ceea ce priveşte sabotarea gazoductelor Nord Stream în toamna anului trecut. El a adăugat că, în acest context, Moscova „nu mai are constrângeri nici măcar din punct de vedere moral de a se abține de la distrugerea comunicațiilor inamice prin cablu de pe fundul oceanului”.
În februarie, jurnalistul american de investigație Seymour Hersh a publicat un raport în care acuza SUA că a orchestrat atacul asupra conductelor, care au fost construite pentru a transporta gaze din Rusia în Germania. Hersh a susținut că SUA au acționat ca răspuns la reticența guvernului german de a trimite mai mult sprijin militar Ucrainei. Washingtonul a respins acuzațiile, deși președintele Putin a spus că „este pe deplin de acord” cu concluziile lui Hersh.
Fluxul de știri
0