Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sociolog despre Djokovici: A răzbit precum poporul sârb

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaВизит главы МИД РФ С. Лаврова в Сербию
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Сербию  - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sociologul Mirel Palada spune că Djokovici a răzbit, precum poporul sârb în istorie, în timp ce poporul român a ales calea diametral opusă: a plecat capul în pământ, dar nu pentru a rezista și lupta, ci pentru a se acomoda cu condiția de slugă
BUCUREŞTI, 13 iun - Sputnik. Sociologul Mirel Palada a spus că Novak Djokovici „întrupează în mod paradigmatic atît calitățile, cît și defectele poporului sîrb”, după victoria acestuia de la Roland Garros.
Palada a spus că, precum sârbii, Djokovici este „Luptător, perseverent, fără de oboseală, fără de milă, mândru, răzbunător, drept și egal cu principiile sale”.
Din păcate, în opinia lui Palada, românii reprezintă exact opusul: „A plecat capul în pămînt, dar nu pentru a rezista și lupta, ci pentru a se acomoda cu condiția de slugă. A tras la jug. Dar nu pentru el, ci mereu pentru alții”, a spus sociologul.
„Sîntem martorii unui eveniment istoric. Novak Djokovic a spulberat toate recordurile care puteau fi spulberate în tenisul masculin – și, dacă nu mă înșel, chiar în tot tenisul, punct.
Nu intru în detalii. Nu voi face o analiză a meciului. Doar două vorbe despre acest sîrb care întrupează în mod paradigmatic atît calitățile, cît și defectele poporului sîrb.
Luptător, perseverent, fără de oboseală, fără de milă, mîndru, răzbunător, drept și egal cu principiile sale. Familie patrie religie. Un conservator standard. Și care și-a asumat consecințele sistemului său valoric”, l-a caracterizat Palada pe tenismenul sârb.
El a adăugat că tenismentul este la fel precum sârbii: au stat înalți și mîndri și luptători și atunci cînd au fost măcelăriți secole la rînd de turci, și cînd au fost bombardați chiar în ziua de Paște de americani.
”A suportat toate mizeriile făcute de pițifelnicii globaliști. Și-a asumat consecințele deciziei de a nu se vaccina. De a crede în ideile sale. Și de a nu se abate de la cale. A fost umilit, terfelit, demonizat pentru asta. Și a știut că răzbunarea cea mai dulce este să învingă, chiar și în fața acestor handicapuri suplimentare ridicate de denigratorii săi. A pus capul în pămînt, a împins în jug, a luptat, a transpirat, s-a chinuit. Și a cîștigat. Și a dovedit că este cel mai bun, în ciuda adversităților”, a adăugat Palada.
El l-a comparat pe sportiv cu poporul sârb care răzbește prin veacuri, în ciuda tuturor celor care-l vor șters de pe fața pămîntului.
”Nu am nici o emoție față de poporul român. El a ales calea diametral opusă. A plecat capul în pământ, dar nu pentru a rezista și lupta, ci pentru a se acomoda cu condiția de slugă. A tras la jug. Dar nu pentru el, ci mereu pentru alții. A luptat. Dar a luptat mereu așa, mai moale, mai lejer, ca să piardă, nu ca să cîștige. La fiecare motiv de victorie a venit cu o mie de motive de înfrângere. E și asta o strategie. Strategie de moluscă și de râmă bleagă, nu de taur, de lup, de fiară a pădurii, cum sunt sârbii”, i-a criticat el pe români.
Fluxul de știri
0