Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China și Arabia Saudită se ”logodesc” economic

© AP Photo / Saudi Press AgencyXi Jinping și Mohammed bin Salman
Xi Jinping și Mohammed bin Salman - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Abonare
Sfârșitul hegemoniei americane în Orient. China ia locul Statelor Unite în Orientul Mijlociu și consolidează o relație economică consistentă și de durată cu lumea arabă.
BUCUREȘTI, 13 iun -Sputnik. Acorduri de investiții de peste 10 miliarde de dolari între China și Arabia Saudită au fost semnate din prima zi a conferinței de afaceri arabo-chineze ce are loc la Riad.
Principala ”lovitură” dată de chinezi pe piața saudită este un acord pentru dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de vehicule electrice Human Hortizons, produse de China. Acordul este de 5,6 miliarde de dolari.
În anul 2021, investiţiile străine directe ale Chinei pe pieţele arabe s-au ridicat la 23 de miliarde de dolari în 2021, din care 3,5 miliarde de dolari în Arabia Saudită, ceea ce indică cum, în 2 ani de zile, China a devenit un actor important pe piața investițiilor din lumea arabă, pe fondul pierderii influenței Occidentului colectiv în regiune.
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2023
Internațional
Arabia Saudită dezvăluie volumul comerţului bilateral cu ţările BRICS
Fluxul de știri
0