Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Progresiștii spanioli se coalizează de frica suveraniștilor

© AP Photo / Manu FernandezDrapelul Spaniei
Drapelul Spaniei - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2023
Abonare
Speriați de faptul că, potrivit sondajelor de opinie, spaniolii tind să voteze suveranist și conservator la alegerile legislative ce urmează pe 23 iulie, liderii partidelor progresiste spaniole se organizează într-o coaliție.
BUCUREȘTI, 10 iun -Sputnik. Stânga progresistă din Spania se consolidează într-o alianță pentru a putea asigura, împreună cu socialiștii actualului premier Pedro Sanchez, viitoarea opoziție de stânga din Spania.
În contextul în care majoritatea voturilor spaniolilor par a fi, potrivit sondajelor de opinie, împărțite între populari și partidul suveranist Vox, stânga progresistă spaniolă, care a guvernat până acum, caută soluții de supraviețuire politică în contextul apropierii alegerilor legislative din 23 iulie.
Acordul progresiștilor reuneşte vreo 15 formaţiuni politice, printre care Podemos, principalul partid al stângii non-socialiste, care a acceptat în cele din urmă să se alăture platformei lansate de Yolanda Diaz, după negocieri lungi şi dificile.
Alegeri europarlamentare 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2023
Internațional
Se anunță alegeri europene spectaculoase
Fluxul de știri
0