Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Se anunță alegeri europene spectaculoase

© AP Photo / Vadim GhirdaAlegeri europarlamentare 2019
Alegeri europarlamentare 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2023
Abonare
Senatorul Diana Șoșoacă a afirmat că tot ce se întâmplă în România este în strânsă legătură cu ce se petrece peste hotare și a arătat că în Europa suveraniștii primesc tot mai multe voturi
Bruxelles, 2 iun – Sputnik. Alegerile europene din 2024 și valul suveranist din Europa au fost comentate de senatorul Diana Șoșoacă, președintele partidului S.O.S. România, la emisiunea BZI Live.
„România nu trăieşte de una singură, aruncată pe o insulă pustie. România are probleme pentru că există trădători aici şi în afară. Depinde de România să fie suverană şi independentă. Nu trebuie să permită ofertanţilor să-şi ducă planul mai departe. Ce se întâmplă la noi este strict legat de afară”, a transmis Diana Șoșoacă.
Ea a atras atenția că nimeni nu a vorbit despre Spania unde partidul socialist al lui Sanchez a suferit o înfrângere, iar suveraniști de la Vox au crescut.
”Oamenii se îndreaptă către partidele care sunt mai radicale în discurs. Eu merg pe lege, dar şi pe mediere. O astfel de gândire ei o consideră radicală. În toate ţările au început să se ridice astfel de partide şi au o mare amploare şi dezvoltare, dar şi adepţi care se radicalizează. Ei îşi dau viaţa pentru o cauză, treci mai departe de tot ce e palpabil şi material, te duci la latura spirituală, morală, acel lucru care nu se simte dar formează naţiunea, interesul suveran al unui popor. Sunt idei importante care vor schimba mentalitatea la nivel mondial, se trezesc conştiinţele”, a arătat senatorul.
Ea spune că este revoluţie mondială pentru că nu mai este vorba de o singură naţiune, nu mai e doar S.O.S. România care luptă, este şi VOX din Spania care luptă, PP din Spania, Renaşterea din Bulgaria, partide din Serbia, în Polonia sunt partide, nu cele de la guvernare, care au făcut un grup format din naţionalişti.
”La nivel mondial există această creştere a naţionaliştilor, suveranistilor. De aceea nimeni nu a menţionat de Spania, era prea mult după ce s-a întâmplat în Turcia, era un semnal de trezire a naţiunii române. Nici în celelalte ţări nu s-a menţionat, este o cenzură”, a mai spus senatorul.
Ea crede că partidele mici unite pot răsturna UE și că dacă în 2024 nu câştiga naţionaliştii, ”putem să ne punem ştreangul de gât”.
Fluxul de știri
0