România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Protest cu 20.000 de oameni în București

© AP Photo / Vadim GhirdaSindicaliştii români din Educație au protestat în Piaţa Victoriei din București
Sindicaliştii români din Educație au protestat în Piaţa Victoriei  din București - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2023
Abonare
Sindicatele din Educaţie spun că 20.000 de persoane participă la protestele organizate vineri la Bucureşti, în intervalul orar 11:00 - 16:00
BUCUREȘTI, 9 iun - Sputnik. Sindicatele din Educație au ieșit vineri din nou în stradă, în timp ce Ministrul Educației vrea ca dascălii greviști să recupereze orele pierdute
Sindicaliştii din Educație s-au întâlnit în Piaţa Victoriei, la ora 11:00, iar la 12:30 au plecat în marş pe traseul Piaţa Victoriei – Bd. Nicolae Titulescu – urcare Pod Basarab – str. Grozăveşti – Bd. Geniului – sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piaţa Răzoare, punctul final fiind Statuia Leu de lângă Cotroceni.
O nouă rundă de negocieri cu sindicatele din învățământ are loc astăzi la Guvern, potrivit programului premierului Nicolae Ciucă, iar la întâlnire participă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Guvernul a aprobat joi o Declaraţie, având ca anexă un memorandum, ca o „garanţie suplimentară” privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, în acord cu solicitarea cadrelor didactice în acest sens.
Proteste Sanitas - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2023
România
Bucureștiul cuprins de nemulțumiri sociale
În context, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că Memorandumul prin care Guvernul se angajează să ofere garanţii suplimentare în ceea ce priveşte salarizarea profesorilor debutanţi nu prezintă foarte multe garanţii din punct de vedere juridic.
El a precizat că memorandumul cuprinde o parte dintre propuneri, respectiv acea referire la salariul mediu brut pe economie, care ar trebui să fie echivalentul salariului debutantului cu studii superioare de lungă durată, şi face referire şi la tranşa care va fi plătită de la 1 ianuarie, însă sindicatele din Educaţie au mai avut şi alte cerinţe care nu sunt incluse în document.
Fluxul de știri
0