Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țările UE nu s-au înțeles în privința noilor sancțiuni împotriva Rusiei

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaRelations between Russia and the EU have deteriorated with the escalation of the Ukrainian crisis, as western governments imposed economic sanctions on Russia, accusing Moscow of aiding independence supporters in eastern regions of the country.
Relations between Russia and the EU have deteriorated with the escalation of the Ukrainian crisis, as western governments imposed economic sanctions on Russia, accusing Moscow of aiding independence supporters in eastern regions of the country. - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2023
Abonare
Politico: țările UE nu au reușit să se înțeleagă în privința unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, vor discuta din nou pe 14 iunie.
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Țările UE nu s-au putut înțelege în privința noului pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a comunicat Politico, cu referire la diplomați europeni.
”Acum ambasadorii UE vor discuta din nou propunerea la întrunirea de miercurea viitoare, 14 iunie”, este menționat în material.
Întâlnirea a avut loc în ajun, Grecia și Ungaria s-au opus propunerii Ucrainei de a include câteva companii din aceste țări pe lista „sponsorilor războiului”. Franța și Germania sunt îngrijorate de faptul că prevederile privind eludarea sancțiunilor ar putea dăuna relațiilor diplomatice.
Totodată, un interlocutor al publicației a afirmat că UE este ”aproape” de realizarea unei înțelegeri în privința noilor sancțiuni.
După cum se știe, noul pachet este orientat spre combaterea eludării restricțiilor deja impuse, precum și a măsurilor împotriva țărilor care contribuie la aceasta.
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2023
Internațional
Țările G7 au convenit să continue presiunea de sancțiuni asupra Rusiei
Pe 25 februarie, Uniunea Europeană a impus cel de-al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, în care a extins restricțiile la export-import și cele personale, și a introdus de asemenea noi interdicții în privința activității mediilor de informare rusești. Comisia Europeană a estimat noul pachet de sancțiuni la 11,4 miliarde de euro. Totodată, UE a menționat că acum exporturile Uniunii Europene către Rusia au scăzut aproape la jumătate față de nivelul din 2021, iar importurile către UE au scăzut, respectiv, cu aproape 60%.
Vladimir Putin a subliniat că politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii mondiale.
Fluxul de știri
0