Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țările G7 au convenit să continue presiunea de sancțiuni asupra Rusiei

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2023
Abonare
Șefii ministerelor de finanțe și ai băncilor centrale ale G7 au convenit să continue presiunea de sancțiuni asupra Rusiei
CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Într-o declarație comună după o întâlnire de trei zile la Niigata, Japonia, miniștrii de finanțe și șefii băncilor centrale din țările G7 și-au confirmat intenția de a „impune și pune în aplicare sancțiuni și alte măsuri economice” împotriva Rusiei și de a rezista eludării sancțiunilor.
„Reafirmăm hotărârea noastră neclintită de a impune și implementa sancțiuni și alte măsuri economice pentru a submina și mai mult capacitățile Rusiei... Ne rămânem angajați să rezistăm oricăror încercări de a ne retrage și eluda măsurile de sancțiuni”, se arată în document.
De asemenea, părțile intenționează să „continue să consolideze cooperarea pentru monitorizarea tranzacțiilor transfrontaliere dintre Rusia și alte țări”.
„Intenționăm, de asemenea, să luăm măsuri suplimentare care vizează sectorul financiar rus, dacă este necesar, precum și să monitorizăm îndeaproape eficiența plafonului de preț pentru petrolul și produsele petroliere rusești pentru a ne asigura că măsurile își servesc scopul și pentru a lua toate măsurile necesare și măsuri adecvate de implementat (măsuri restrictive - n.red.)”, se arată în comunicat.
Rusia a declarat în repetate rânduri că țara va face față presiunii de sancțiuni pe care Occidentul a început să o exercite asupra Rusiei în urmă cu câțiva ani și continuă să crească. Moscova a remarcat că Occidentului îi lipsește curajul de a recunoaște eșecul sancțiunilor împotriva Federației Ruse . În țările occidentale înseși, s-au auzit de mai multe ori opinii că sancțiunile anti-ruse sunt ineficiente. Președintele rus Vladimir Putin a afirmat anterior că politica de limitare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Fluxul de știri
0