Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Delegaţia africană care susţine Initiativa de pace vrea să facă vizite în Ucraina şi Rusia

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaOperațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina, militari ruși
Operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina, militari ruși - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2023
Abonare
O delegație de șase președinți africani va fi disponibilă pentru a vizita Ucraina și Rusia la jumătatea lunii iunie pentru a prezenta liderilor din ambele țări o inițiativă de pace.
BUCUREŞTI, 7 iun – Sputnik.O delegație de șase președinți africani va fi disponibilă pentru a vizita Ucraina și Rusia la jumătatea lunii iunie pentru a prezenta liderilor din ambele țări o inițiativă de pace, a confirmat biroul președintelui sud-african.
Membrii Inițiativei de Pace a Africii au luat decizia la o ședință, pe 5 iunie în Pretoria, a șefilor de stat din Insulele Comoros, Egipt, Senegal, Uganda și Zambia, şedinţă la care a fost prezent şi gazda, președintele Cyril Ramaphosa, potrivit RT.
Potrivit unei declarații a președinției sud-africane, liderii au discutat despre consecințele conflictului din Ucraina pentru Kiev și Moscova, precum și despre pericolele aparente pe care le prezintă pentru Europa și comunitatea globală dacă persistă.
„Liderii au fost de acord că se va negocia atât cu președintele Putin, cât și cu președintele Zelenski cu privire la aspectele necesare pentru încetarea focului și o pace de durată în regiune”, se menţionează în comunicat, care adaugă că miniștrii de Externe din țările respective au primit sarcina de a finaliza aspectele unei strategii de pace.
Luna trecută, Ramaphosa a anunțat că liderii africani vor călători în Rusia și Ucraina pentru a prezenta un plan de pace care ar putea contribui la rezolvarea conflictului, dar nu a specificat o dată.
Putin și Zelenski au convenit să găzduiască misiunea de pace din Africa în capitalele lor, a mai spus Ramaphosa.
Fluxul de știri
0