Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban arată planurile murdare ale Bruxelles-ului

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2023
Abonare
Premierul Viktor Orbán declarat vineri că Bruxelles-ul cere austeritate, propunând Ungariei să îşi distrugă economia, oamenii, familiile şi pensionarii
BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik. Viktor Orban a arătat că, spre deosebire de Bruxeels care cere austeritate, guvernul a elaborat un proiect de buget pentru 2024 care protejează „tot ce este important pentru noi”.
De la Bruxelles ni se propune “de fapt să distrugem” economia ungară, oamenii, familiile şi pensionarii maghiari, a arătat Orban. Bruxelles-ul spune “să nu luăm profitul suplimentar de la bănci şi de la marile companii” iar pensionarii şi familiile să plătească integral costul energiei, atrage el atenția.
Chiar şi un pensionar de stânga ar fi de acord să nu plătească cu 180 000 de forinţi mai mult pe lună, iar dacă am face ceea ce ne cere Bruxelles-ul, asta s-ar întâmpla, a avertizat premierul.
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2023
Internațional
Orban a îndemnat să fie prevenită contraofensiva Ucrainei
El a subliniat că Ungaria trebuie să îşi apere propriile interese, să mulţumească pentru propuneri, să le accepte pe cele bune, dar să respingă toate propunerile care vizează austeritatea şi să arate clar că elaborarea bugetului este o competenţă naţională.
Orban a adăugat că, dacă nu ar fi război, dacă Uniunea Europeană şi Occidentul şi-ar veni în fire şi şi-ar da seama că suntem pe o cale greşită, dacă am urma calea păcii şi s-ar instaura încetarea focului, dacă ar începe tratativele de pace, atunci “situaţia economică s-ar relaxa şi ea dintr-o dată, iar inflaţia ar reveni mult mai rapid la intervalul obişnuit de 1-3%”.
Fluxul de știri
0