Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban a îndemnat să fie prevenită contraofensiva Ucrainei

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2023
Abonare
Orban: contraofensiva se va transforma într-o baie de sânge pentru Ucraina, ea trebuie prevenită.
CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Contraofensiva ucraineană trebuie prevenită încă înainte de a începe, a declarat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, în emisia postului de radio Kossuth, informează RIA Novosti.
„Eu cred că trebuie făcut totul pentru a convinge părțile despre necesitatea încetării focului și a negocierilor de pace încă înainte de începerea contraofensivei ucrainene, pentru că altfel vom pierde multe vieți omenești”, a spus el.
Politicianul a explicat că FAU vor suporta pierderi uriașe în cazul începerii unui atac masiv.
„Eu însumi, ca persoană care mi-am făcut serviciul în Armată timp de un an și jumătate, am învățat și fără să fi absolvit academia militară că cei care atacă suportă pierderi de trei ori mai mari decât cei care se apără. Și pentru o țară a cărei populație constituie doar o parte din populația țării adverse - Rusia are o populație de 130-140 de milioane de oameni, Ucraina nu știm cât are, probabil undeva între 30 și 40 de milioane – în astfel de circumstanțe începerea unei strategii de amploare înseamnă o baie de sânge”, a spus Orban.
Miercuri, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a criticat apelurile unor țări la încetarea focului în Ucraina. Potrivit ei, acest lucru „ar destabiliza regiunea de-a lungul liniei de contact”.
Budapesta de la începutul conflictului se pronunță consecvent împotriva sancțiunilor asupra resurselor energetice rusești și expedierea armamentelor către Ucraina. Conducerea țării a subliniat de asemenea în repetate rânduri că Ungaria este pentru începerea cât mai grabnică a negocierilor de pace.
Fluxul de știri
0