Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Regele Carol al III-lea în vizită în România

© AP Photo / Yui Mok/Pool Regele Carol al III-lea al Marii Britanii
Regele Carol al III-lea al Marii Britanii - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2023
Regele Carol al III-lea al Marii Britanii
Abonare
Regele Carol al III-lea al Marii Britanii face prima vizită în România de după urcarea pe tron. Astăzi va avea o întâlnire oficială cu președintele Iohannis la palatul Cotroceni.
BUCUREȘTI, 2 iun -Sputnik. Potrivit agendei şefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat pentru Agerpres că vizita pe care regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, adăugând că monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.
Regele va vizita satul Viscri, din Transilvania, unde are o proprietate cumpărată din 2006 și unde, prin intermediul fundației ”Mihai Eminescu”, a făcut investiții majore de restaurare, ecologizare și punere în valoare a habitatului rural și natural.
Vizita regelui Carol al III-lea în România ar putea stimula monarhia românească? Un sondaj Avangarde spune că nu.
Теннис. Уимблдон - 2012. Третий день - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2016
La Cotroceni: întâlnirea lui Klaus Iohannis cu prințul Charles și proteste
Două treimi (66%) dintre respondenții unui sondaj Avangarde cred că România n-ar trebui să-și schimbe forma de organizare politico-statală și să revină la monarhie, deși 44% au o părere bună despre monarhie.
Dintre regii României, 19% dintre respondenți cred că regele Mihai a făcut cel mai mult bine țării și 14% cred că cel mai bun rege a fost Carol I. Despre Margareta a României, 44% dintre respondenți nu au o părere nici bună, nici proastă și 32% au o părere bună. 31% dintre respondenți nu știu cine este Radu Duda și tot atâția spun că n-au o părere nici bună, nici proastă
Fluxul de știri
0