La Cotroceni: întâlnirea lui Klaus Iohannis cu prințul Charles și proteste

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaТеннис. Уимблдон - 2012. Третий день
Теннис. Уимблдон - 2012. Третий день - Sputnik Moldova
Abonare
Klaus Iohannis nu este la prima întâlnire cu moștenitorul coroanei britanice, care vizitează destul de des România şi are în Transilvania mai multe proprietăţi.

BUCUREŞTI, 30 mai — Sputnik. Șeful statului l-a primit luni la Cotroceni pe prințul Charles în timp ce peste 300 de sindicaliști ai Blocului Național Sindical protestează în fața președinției.

Prințul Charles al Marii Britanii nu este la prima întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi s-au mai întâlnit şi anul trecut pe 31 mai. În iunie 2015, prințul Charles şi-a lansat propria fundaţie în România, o organizaţie caritabilă care urmăreşte să sprijine agricultura bio, mica producţie ţărănească şi dezvoltarea durabilă în România. Tot luni, Prinţul de Wales se va mai întâlni cu Principesa Margareta şi cu premierul Dacian Cioloş.

Moştenitorul coroanei britanice deţine o casă în satul Viscri, judeţul Braşov, şi alte două proprietăţi în Valea Zălanului, județul Covasna.

În acelaşi timp, peste 300 de sindicalişti afiliaţi Blocului Naţional Sindical au protestat luni, în faţa Palatului Cotroceni, înainte de vizita prințului Charles la Bucureşti, relatează Infoplus.

"Îi cerem președintelui României în ordine: să medieze în regim de urgență o întâlnire cu Guvernul României pentru a identifica împreună cu acesta care sunt modificările cu caracter de urgență ce ar trebui să apară în legislația muncii, în legislația negocierilor colective și nu în ultimul rând în legislația care dă posibilitatea lucrătorilor să își apere drepturile prin exercitarea dreptului la grevă", a afirmat preşedintele BNS, Dumitru Costin.

Protestatarii i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să someze Guvernul României, astfel încât acesta să își respecte obligațiile pe care le are. 

Fluxul de știri
0