Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan a renunțat în ultimul moment să mai meargă la Chișinău

© AP Photo / Pavel GolovkinПрезидент Турции Р. Эрдоганом
Президент Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2023
Abonare
Deși invitat, Erdogan a anulat în ultimul moment participarea sa la summitul Comunității Politice Europene ce are loc în Republica Moldova.
BUCUREȘTI, 1 iun -Sputnik. ”Urmează secolul Turciei”, a declarat miercuri proaspăt realesul președinte de la Ankara. Deci, implicit, nu e interesat să participe la summiturile organizate pentru a masca declinul și irelevanța în creștere pe plan global a Uniunii Europene.
Reuniunea, care va avea loc la o podgorie din afara Chişinăului, este al doilea summit al CPE, după ce reuniunea inaugurală a avut loc la Praga în octombrie anul trecut. Recep Erdoğan a participat la acel summit din capitala cehă, dar a intrat în conflict cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, în timpul dineului de la sfârşitul summitului.
De asemenea, este foarte probabil ca președintele Erdogan să fi dorit să prevină participarea la un eveniment care în loc să lase loc discuțiilor de pace, ar putea să ducă la declarații de condamnare a Federației Ruse.
Erdogan pregătește lista noului cabinet de la Ankara, ce va fi făcută publică vineri.
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2023
Moldova și Rusia
Peskov: Rusia va urmări îndeaproape știrile de la Chișinău
Fluxul de știri
0