Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Peskov: Rusia va urmări îndeaproape știrile de la Chișinău

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2023
Abonare
Dmitri Peskov a declarat că Rusia va monitoriza îndeaproape știrile și retorica de la Chișinău
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Moscova va urmări îndeaproape știrile și retorica de la Chișinău de la summitul european, dar nu le consideră complete fără un dialog cu Federația Rusă, a spus secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.
"Cu siguranță vom urmări știrile care vor veni de la Chișinău, vom urmări retorica care va domina acolo. Desigur, un dialog între multe țări și Rusia este posibil, dar acesta este un proces politic inferior în Europa și nu poate fi complet", a declarat Peskov reporterilor.
El a adăugat că Federația Rusă va urmări îndeaproape știrile de la Chișinău.
Autorităţile moldoveneşti se pregătesc pentru summitul Comunităţii Politice Europene (EPC) din 1-2 iunie. Evenimentul va avea loc la inițiativa șefului republicii, Maia Sandu . Potrivit vicepremierului, ministrul de externe Nicu Popescu, liderii a 48 de țări și-au confirmat sosirea la summit. Autoritățile au anunțat măsuri speciale de securitate în timpul evenimentului, stârnind un val de critici din partea oponenților președintelui și a partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate. Cerul din Moldova va fi deschis între 31 mai și 2 iunie doar pentru aeronavele delegațiilor oficiale care participă la summitul Comunității Politice Europene.
Fluxul de știri
0