Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Burundi: Relația cu Rusia este foarte productivă

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou et le drapeau russe
Le Kremlin de Moscou et le drapeau russe - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2023
Abonare
În timpul unei întâlniri cu omologul său rus Serghei Lavrov, ministrul de Externe al statului Burundi a subliniat rolul Rusiei pe continentul african.
BUCUREŞTI, 1iun – Sputnik.Ministrul de Externe al statului Burundi, Albert Shingiro, a vorbit apreciativ marți despre relația țării sale cu Rusia, spunând că se bazează pe „principii de încredere și respect”. El a făcut declaraţiile în timpul unei conferințe de presă cu omologul său rus, Serghei Lavrov, potrivit RT.
Călătoria a marcat prima vizită de lucru a lui Lavrov în Burundi. Ambii miniștri s-au întâlnit anterior la sfârșitul lunii martie la Sochi.
La întâlnire au fost discutate o serie de propuneri pentru extinderea legăturilor bilaterale. În special, Shingiro a anunțat că intenționează să „semneze acorduri de cooperare în sectoare precum educația, sănătatea, energia, serviciul public, justiția și chiar energia nucleară civilă”.
Se aşteaptă ca acordurile să fie finalizate în timpul Summit-ului Rusia-Africa, programat pentru sfârșitul lunii iulie, la Sankt Petersburg.
Fluxul de știri
0