Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sancțiunile asupra diamantelor rusești pun în pericol un milion de locuri de muncă

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПоказ бриллиантов компании "Алроса"
Показ бриллиантов компании Алроса - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2023
Abonare
Restricțiile asupra exporturilor de diamante rusești, restricţii pe care țările G7 le iau în considerare de peste un an, reprezintă o amenințare pentru industria de lustruire din India.
BUCUREŞTI, 30 mai – Sputnik. Industria indiană a diamantelor taie și șlefuiește nouă din zece diamante din lume într-un centru de procesare din Surat, relatează Economic Times. Un potențial embargo ar afecta puternic negativ cele peste 4.000 de companii de prelucrare a diamantelor din Surat, care angajează cel puțin un milion de meșteșugari, lustruitori și comercianți, potrivit experților din industrie.
Orașul Surat importă cel puțin 35% din pietrele sale de la gigantul minier rus Alrosa, care reprezintă 30% din producția globală de diamante brute.
„Dacă sancțiunile vor continua, atunci va exista multă incertitudine în ceea ce priveşte angajarea unui milion de muncitori”, a spus președintele Consiliului pentru Promovarea Exporturilor de Bijuterii, Vipul Shah, citat de RT.
Comerțul cu diamante al Rusiei a evitat până acum sancțiunile datorită rezistenței importatorilor majori, precum Belgia, care găzduiește cel mai mare centru comercial de diamante din lume, în Anvers. Guvernul belgian a blocat în mod repetat planurile de embargo ale UE, avertizând că măsura ar putea costa mii de locuri de muncă.
Diamante - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Internațional
Analist: Sancțiunile asupra diamantelor rusești pot perturba piața globală a bijuteriilor
La recentul summit G7 din Japonia, liderii s-au angajat să restricționeze comerțul cu „diamante extrase, prelucrate sau produse în Rusia”, într-un efort de a reduce şi mai mult veniturile Moscovei.
Într-o declarație comună, grupul de ţări bogate a declarat că va reduce comerțul rusesc cu diamante în valoare de 4,5 miliarde de dolari, inclusiv prin utilizarea metodelor de urmărire de înaltă tehnologie.
„Așteptăm o înțelegere adecvată a modului în care vor fi executate sancțiunile, deoarece, în acest moment, nu există nicio modalitate de a urmări originea pietrelor brute”, a spus Shah.
Între timp, numărul livrărilor de diamante brute s-a redus de când sancțiunile occidentale au deconectat Rusia, anul trecut, de la rețeaua internațională de procesare financiară SWIFT. Exporturile Indiei de diamante tăiate și lustruite au scăzut, de asemenea, întrucât firmele din SUA și UE au evitat să cumpere diamante provenite din Rusia.
Fluxul de știri
0