Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Serbiei atrage atenția asupra situației din Kosovo

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaPreședintele sârb Aleksandar Vučić
Președintele sârb Aleksandar Vučić - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2023
Abonare
Președintele sârb Aleksandar Vučić a convocat o întâlnire cu reprezentanții Statelor Unite, Marii Britanii, Germaniei, Franței și Italiei din cauza escaladării din Kosovo.
BUCUREŞTI, 30 mai - Sputnik. Președintele Serbiei le-a cerut liderilor occidentali să raționeze cu „copilul” lor Pristina înainte de a fi prea târziu. Potrivit acestuia, scopul autorităților kosovari este de a împinge Serbia și NATO .
„Toate acestea sunt organizate de Albin Kurti (prim-ministrul autoproclamatului Kosovo-n.red), cu marea sa dorință ca un conflict să se producă între sârbi și NATO și este singurul responsabil pentru ceea ce este se întâmplă, se spală pe mâini ca Pilat și spune că asta nu are nicio legătură cu asta”, a spus Vučić într-un discurs adresat sârbilor.
Preşedintele sârb a adăugat că Belgradul va face tot posibilul pentru a menţine pacea în Kosovo, dar nu va permite uciderea propriului popor.
Fluxul de știri
0