Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bangladesh, interesat să cumpere petrol rusesc

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaTransportarea petrolului din portul Novorosiissk
Transportarea petrolului din portul Novorosiissk - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2023
Transportarea petrolului din portul Novorosiissk
Abonare
Bangladeshul va cumpăra petrol rusesc dacă este oferit la un preț accesibil, în ciuda îngrijorărilor legate de antagonizarea Occidentului.
BUCUREŞTI, 30 mai – Sputnik. Bangladeshul va cumpăra petrol rusesc dacă este oferit la un preț accesibil, în ciuda îngrijorărilor legate de antagonizarea Occidentului, întrucât țara din Asia de Sud urmăreşte să-şi asigure aprovizionarea cu energie, a declarat premierul Sheikh Hasina săptămâna trecută.
Prețurile mărfurilor, inclusiv al petrolului, au crescut la nivel mondial în ultimul an, iar Dhaka face eforturi să păstreze rezervele de valută în scădere și să-și restabilească economia instabilă.
Când, în timpul Forumului Economic din Qatar, a fost întrebată cu privire la posibilitatea de a cumpăra petrol rusesc, Hasina a spus că, dacă marfa este oferită „la un preț accesibil, desigur că îl vom cumpăra. De ce nu?”
Iran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2023
Rusia
Rusia reprezintă cea mai mare pondere din importurile de petrol ale Indiei
Ea a menționat că Bangladeshul menține o politică de relații prietenoase cu toate țările și nu ar adopta o poziţie părtinitoare pentru a izola Rusia din cauza operaţiunii sale militare din Ucraina, adăugând că țara „nu va avea niciodată un rol partizan în lume”, a spus aceasta, potrivit RT.
„Ne dezvoltăm țara, trebuie să răspundem nevoilor poporului nostru și să ne dezvoltăm țara pentru ca oamenii noștri să aibă o viață mai bună”, a explicat Hasina.
Dhaka cumpără petrol în principal din țări din Orientul Mijlociu, inclusiv din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, în cadrul unor acorduri pe termen lung. Dar, odată cu creșterea costurilor la energie și a majorării prețurilor la combustibil în Bangladesh, petrolul rusesc pare atrăgător și a fost achiziționat de vecini precum India, la reduceri substanţiale.
„Oriunde este disponibil [petrolul] și dacă ni se oferă un preț confortabil, cu siguranță vom profita de acest lucru”, a spus Hasina, adăugând că Bangladeshul a analizat și toate celelalte „căi”, inclusiv energia regenerabilă și solară.
Fluxul de știri
0