Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia reprezintă cea mai mare pondere din importurile de petrol ale Indiei

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaIran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets
Iran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2023
Abonare
India a importat volume record de petrol rusesc în aprilie, reducând, în același timp, ponderea de ţiţei brut importat din Orientul Mijlociu și Africa la cele mai scăzute niveluri din ultimele două decenii.
BUCUREŞTI, 23 mai – Sputnik.India a importat volume record de petrol rusesc în aprilie, reducând, în același timp, ponderea de ţiţei brut importat din Orientul Mijlociu și Africa la cele mai scăzute niveluri din ultimele două decenii, a relatat Reuters, citând surse de tranzacționare.
Exporturile de petrol rusesc în India au crescut cu 4,4% lunar, la 1,9 milioane de barili pe zi (bpd) în aprilie, faţă de 928.400 bpd importaţi de New Delhi din Irak și 723.800 bpd livraţi din Arabia Saudită, au arătat cifrele, citate de RT.
A treia cea mai mare economie din Asia, care este şi al treilea cel mai mare importator de petrol și consumator din lume, şi-a sporit achizițiile de petrol după ce Rusia şi-a redirecționat livrările către Asia, ca răspuns la sancțiunile occidentale pe fondul conflictului din Ucraina.
Rusia a rămas, în aprilie, principalul furnizor de petrol al ţării din Asia de Sud, pentru a șasea lună consecutivă, fiind urmată de Irak – în mod tradițional, cel mai important furnizor al Indiei – și Arabia Saudită.
De asemenea, creșterea importurilor de petrol din Rusia a ridicat ponderea ţiţeiului brut din Comunitatea Statelor Independente, inclusiv Azerbaidjan și Kazahstan, la 43,6%, din 4,81 milioane bpd importate de India luna trecută. În același timp, livrările din Orientul Mijlociu, care în mod tradițional au constituit ponderea majoritară a importurilor de petrol de către New Delhi, au scăzut la 44%, în timp ce ţiţeiul brut african a reprezentat doar 3,4%, a menţionat sursa citată.
În timp ce ponderea OPEC a importurilor indiene de petrol este în scădere, se aşteaptă ca livrările rusești să rămână ridicate după ce cel mai important producător de petrol al țării, Rosneft, și rafinăria de top din India, Indian Oil Corp, au semnat un acord în martie pentru sporirea substanțială a livrărilor de petrol și pentru diversificarea claselor de petrol livrate în India.
Fluxul de știri
0