România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Sondaj de opinie: România ar vota tot PSD și PNL

© Photo : Administrația PrezidențialăParticiparea lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO
Participarea lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Chiar dacă lucrurile nu merg deloc bine, sondajele sunt foarte optimiste cu privire la actuala coaliție de guvernare. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri,PSD ar obține 31% dintre voturi, în timp ce PNL ar obține 20%.
BUCUREȘTI, 29 mai -Sputnik. Un sondaj CURS dă câștigătoare cu 56% actuala coaliție de guvernare. Conform sondajului, 31% din români ar vota cu PSD, 20% cu PNL și 5% ar vota cu UDMR.
În sondajul de opinie citat, pe locul 3 se clasează AUR cu 17%. Cei de la USR ar obține 11%, în timp ce pragul electoral ar mai fi depășit de PMP cu 5%.
Deși majoritatea românilor ar vota cu actuala coaliție de guvernare, care ar câștiga cu 56% alegerile, 43% dintre români sunt de acord cu greva profesorilor și 34% sunt profund nemulțumiți de politicile guvernului.
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
România
Sondaj Avangarde: 54% dintre românii din România nu vor unirea cu Republica Moldova
De asemenea, 39% consideră că momentul ales pentru declanșarea grevei în învățământ nu este cel mai bun, fiind în preajma principalelor examene naționale, de capacitate și bacalaureat.
Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS
Datele sunt ponderate în funcție de vârstă și studii iar perioada de realizare a cercetării sociologice a fost intervalul 19 - 27 mai 2023.
Fluxul de știri
0