România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Sondaj de opinie: România ar vota tot PSD și PNL

© Photo : Administrația PrezidențialăParticiparea lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO
Participarea lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Abonare
Chiar dacă lucrurile nu merg deloc bine, sondajele sunt foarte optimiste cu privire la actuala coaliție de guvernare. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri,PSD ar obține 31% dintre voturi, în timp ce PNL ar obține 20%.
BUCUREȘTI, 29 mai -Sputnik. Un sondaj CURS dă câștigătoare cu 56% actuala coaliție de guvernare. Conform sondajului, 31% din români ar vota cu PSD, 20% cu PNL și 5% ar vota cu UDMR.
În sondajul de opinie citat, pe locul 3 se clasează AUR cu 17%. Cei de la USR ar obține 11%, în timp ce pragul electoral ar mai fi depășit de PMP cu 5%.
Deși majoritatea românilor ar vota cu actuala coaliție de guvernare, care ar câștiga cu 56% alegerile, 43% dintre români sunt de acord cu greva profesorilor și 34% sunt profund nemulțumiți de politicile guvernului.
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
România
Sondaj Avangarde: 54% dintre românii din România nu vor unirea cu Republica Moldova
De asemenea, 39% consideră că momentul ales pentru declanșarea grevei în învățământ nu este cel mai bun, fiind în preajma principalelor examene naționale, de capacitate și bacalaureat.
Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS
Datele sunt ponderate în funcție de vârstă și studii iar perioada de realizare a cercetării sociologice a fost intervalul 19 - 27 mai 2023.
Fluxul de știri
0