Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mașinile rusești vor fi asamblate în Africa

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaLada Vesta SW
Lada Vesta SW - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Lada Vesta SW
Abonare
Producătorii de automobile rusești au în vedere înființarea unei fabrici de asamblare în Etiopia, potrivit ambasadorului Moscovei la Addis Ababa, Evgeni Terekhin.
BUCUREŞTI, 29 mai – Sputnik. El a declarat pentru ziarul Izvestia Business, săptămâna aceasta, că o astfel de posibilitate este discutată în prezent.
După cum a subliniat ambasadorul, comerțul dintre Rusia și ţările africane a crescut, cifra de afaceri combinată ajungând la 18 miliarde de dolari în 2022.
Țările africane vând fructe, legume, ceai, cafea, flori și lemn preţios Rusiei, a explicat Terekhin.
„Cea mai mare pondere a importurilor Rusiei din Etiopia o constituie cafeaua, în timp ce mai mult de jumătate din exporturile Rusiei în țară, în 2022, au fost reprezentate de grâu. În plus, Rusia exportă produse petroliere și produse din hârtie în Etiopia”, a menționat diplomatul, citat de RT.
Săptămâna trecută, președintele Dumei de Stat din Rusia, Viacheslav Volodin, a organizat o întâlnire cu președintele etiopian al Camerei federale, Agegnehu Teshager, unde cele două părți au discutat despre cooperarea economică.
„Etiopia este un important partener al Rusiei în Africa. Am desfăşurat întotdeauna un astfel de dialog cu Etiopia și am menținut relații de mai bine de 125 de ani”, a spus Volodin.
Potrivit președintelui Dumei, companiile ruseşti sunt interesate de cooperarea pe termen lung cu partenerii etiopieni în domenii precum minerit, energie, transport, construcții și agricultură.
Potrivit lui Teshager, relațiile cu Rusia sunt puternice, dar trebuie dezvoltate și mai mult, în special în domeniile comerțului și investițiilor.
„Vrem ca Rusia să fie principala noastră destinație comercială”, a subliniat oficialul.
Fluxul de știri
0