Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vizita președintelui Germaniei în România

© AP Photo / Fernando VergaraPreședintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier
Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2023
Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier
Abonare
Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis
Bruxelles, 24 mai – Sputnik. Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier efectuează o vizită de stat la București, Sibiu și Timișoara, în perioada 24-26 mai 2023.
"Am spus deja în mod repetat că trebuie să regândim lucrurile, să luăm decizii noi. Politica germană a arătat că s-au întâmplat multe lucruri pentru consolidare a capacității noastre de apărare, dar și a NATO. În aceste 12 luni am vizitat toate statele NATO din Flancul Estic. Săptămâna viitoare voi merge în Lituania. Știm că flancul estic al NATO trebuie consolidat", a spus Steinmeier despre motivele vizitei sale în România.
Pe de altă parte, Klaus Iohannis a vorbit despre susținerea pentru refugiați care ar fi fără limite din partea României:
"De la început am declarat public că România va sprijini Ucraina și pe ucraineni. Acest sprijin nu e limitat în timp și va mai dura. Aproape patru milioane de refugiați ucraineni au trecut granița către România. Mulți au rămas și au găsit loc de muncă în România. Nu văd nicio schimbare de atitudine față de acești oameni", a declarat Iohannis.
El s-a referit și la subiectele de pe agfenda politicii interne, arătând că sindicatele din învățământ trebuie să înțeleagă că Guvernul nu va putea îndeplini toate revendicările profesorilor.
„Greva din invățământ este o temă foarte serioasă. Solicitările profesorilor sunt în mare parte legitime, ușor de înțeles. Cred că toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrului educației de a sprijini aceste solicitări. S-au găsit soluții pentru o serie de puncte revendicate de sindicate. Am avut o discuție cu conducerea coaliției pe această temă și aceste promisiuni vor fi onorate indiferent de rezultatul negocierilor. Pe de altă parte, și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc, este greu de imaginat ca toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine”, a declarat șeful statului.
Fluxul de știri
0