Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia înregistrează cea mai mică inflație din Europa

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2023
Abonare
În Rusia, inflația a continuat să scadă în mai, a declarat marți premierul rus Mihail Mişustin, în cadrul unui forum de afaceri din Shanghai, menționând că indicatorul este în prezent cel mai mic din Europa.
BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik. „La începutul lunii mai, inflația a încetinit la 2,3% la nivel anual. Aceasta este cea mai mică cifră dintre toate țările europene”, a declarat Mişustin, citat de RT. Indicatorul a continuat să scadă după o scădere accentuată la 3,51% în martie, de la 10,99% în februarie. În prezent, este cu mult sub obiectivul guvernamental de 5% stabilit pentru anul respectiv.
Spre comparație, Elveția a înregistrat o inflație de 2,6% în aprilie, a doua cea mai mică după Rusia. Cea mai mare economie a regiunii, Germania, a înregistrat o rată de 7,2%, Franța - 5,9%, Italia - 8,2%. Inflația anuală pentru Zona Euro a fost înregistrată la 7%.
Mişustin a anunțat, de asemenea, că rata șomajului în Rusia a scăzut la un nivel record de 3,5%.
Premierul a declarat că economia rusească în general a prosperat, în ciuda presiunii sancțiunilor occidentale, instituțiile de credit, schimburile valutare și piețele bursiere funcționând în mod normal datorită infrastructurii naționale bine dezvoltate de plată și tranzacţii.
Totodată, el a menționat că guvernul a implementat programe pe scară largă pentru modernizarea infrastructurii din regiuni pentru a ajuta companiile locale.
Fluxul de știri
0