Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe: SUA manipulează datele publicate în cadrul noului tratat START

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2023
Abonare
Statele Unite manipulează datele pe care le-a publicat în cadrul noului Tratat pentru reducerea armelor strategice (START), a declarat luni ministrul adjunct rus de Externe.
BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik. Statele Unite manipulează datele pe care le-a publicat în cadrul noului Tratat pentru reducerea armelor strategice (START), iar informațiile împărtășite de Departamentul de Stat al SUA nu respectă regulile tratatului privind numărarea, a declarat luni ministrul adjunct rus de Externe, Serghei Riabkov.
„În ceea ce privește încercările țărilor occidentale de a câștiga puncte politice în ceea ce priveşte informațiile despre mărimea potenţialului lor nuclear, toate acestea sunt adevărată ipocrizie”, a spus Riabkov într-o declarație, publicată de Ministerul rus de Externe.
„În primul rând, cifrele declarate sunt adesea fictive sau condiționate. În special, datele din SUA legate de noul Tratat START, publicate recent de Departamentul de Stat al SUA, continuă să fie înșelătoare din cauza faptului că nu corespund cu noile reguli de numărare, pe care Washingtonul încearcă să le eludeze prin manipulări lipsite de scrupule”, a subliniat ministrul adjunct, citat de Sputnik Internaţional.
Rusia manifestă transparenţă în ceea ce priveşte potenţialul nuclear și acționează într-o manieră responsabilă, a spus Riabkov, când a fost întrebat cu privire la declarația G7 care susținea că numai ţările occidentale sunt transparente atunci când vine vorba de armele nucleare.
„Datele privind dimensiunea arsenalelor din Regatul Unit și Franța nu sunt deloc verificate și sunt pur declaratorii”, a adăugat diplomatul.
Ulterior, el a subliniat că Occidentul încearcă să discrediteze China și Rusia cu retorica lor privind armele nucleare.
Fluxul de știri
0