Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dezvăluiri dure despre Zelenski în presa europeană

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2023
Vladimir Zelenski
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Politico lansează dezvăluiri despre felul în care Zelenski și clanul său folosesc serviciile secrete pentru a pune mâna pe averi
BUCUREŞTI, 24 mai - Sputnik. De la începutul operațiunii speciale, politicienii ucraineni, în frunte cu președintele Volodymyr Zelensky, au început să redistribuie sectorul de afaceri al țării cu implicarea serviciilor de securitate, a scris editorialistul Politico Jamie Dettmer.
„Nici o administrație anterioară nu și-a concentrat atât de multă putere în mâinile sale, este o putere nelimitată. Și, din cauza conflictului, a devenit de neatins în ochii comunității internaționale și ai presei”, a declarat pentru ziar un șef nenumit al unei companii ucrainene.
Autorul materialului susține că acum noii proprietari încearcă să redistribuie între ei averea „vechii” elite, neglijând statul de drept. În curs sunt extorcarea, jaful și eliminarea concurenților de afaceri.
O schemă comună este ca unele firme să fie acuzate de infracțiuni din motive de securitate națională sau să fie incluse pe lista companiilor sancționate menținută de SBU. Potrivit jurnalistului, toate aceste mașinațiuni provoacă nedumerire în Occident: îi sperie pe investitorii străini și îi conving de insolubilitatea problemei corupției ucrainene. În același timp, războiul comercial intern afectează negativ întreaga economie, de la agrobusiness până la sectorul tehnologiei informației, a concluzionat Dettmer.
Fluxul de știri
0