Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Beijing: Statele G7 nu vor „păcăli” restul lumii descriind China ca pe o amenințare

© AP Photo / Ng Han GuanHua Chunying
Hua Chunying  - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2023
Hua Chunying
Abonare
Țările G7 nu vor putea „păcăli” restul lumii, descriind China ca pe o amenințare și încălcând dreptul internațional, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez de Externe.
BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik. „Unii membri #G7 au numit China drept "cea mai mare amenințare la adresa securității și prosperității globale". Serios? Lumea reală nu va fi spălată pe creier și păcălită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez de Externe, Hua Chunying, citată de Sputnik Internaţional.
De asemenea, diplomatul a menționat că ţara sa este „motorul nr. 1 al economiei globale”, contribuind la creșterea economică mai mult decât toate națiunile G7 la un loc și este un partener comercial major pentru peste 140 de țări, precum și al doilea cel mai important susținător al eforturilor ONU de menținere a păcii.
„Dacă China este o amenințare, atunci ce sunt unii membri #G7 care susţin războaie împotriva unor state suverane, răstoarnă guverne străine legitime, ies din tratate multilaterale și constrâng alte țări pentru a bloca lanțurile de aprovizionare?”, a adăugat Hua.
De asemenea, purtătorul de cuvânt a prezentat o diagramă care arată o serie de tratate și organizații internaționale din care SUA s-au retras recent. Printre acestea sunt Organizația pentru Educaţie, Știință și Cultură a Națiunilor Unite (UNESCO), Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Acordul de la Paris și Tratatul privin forţele nucleare cu rază medie de acţiune.
În plus, Hua a spus că 201 dintre cele 248 de conflicte armate care au izbucnit între 1945 și 2001 au fost inițiate de Washington.
Fluxul de știri
0