Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia şi Iranul încheie acordul privind construcția căii ferate Rasht-Astara

© Sputnik / Miroslav RotariCale ferată
Cale ferată - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2023
Abonare
Lansarea căii ferate Rasht-Astara în Iran va permite diversificarea fluxurilor de trafic global, iar această rută de transport va avea avantaje competitive, a declarat miercuri președintele rus.
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik, Doina Crainic. Preşedintele rus Vladimir Putin participă, prin conexiune video, împreună cu președintele iranian Ebrahim Raisi, la ceremonia de semnare a unui acord privind construcția căii ferate Rasht-Astara, care face parte din Coridorul internațional de transport nord-sud.
„După cum doresc să subliniez, coridorul unic de transport nord-sud, din care va face parte calea ferată Rasht-Astara, va ajuta la diversificarea semnificativă a fluxurilor de trafic global. Transportul de-a lungul noului coridor va avea avantaje competitive semnificative”, a spus Putin la ceremonie, potrivit Sputnik Internaţional.
Moscova speră că acordul dintre Rusia, Iran și Azerbaidjan cu privire la cooperarea în dezvoltarea transportului feroviar și de marfă va fi semnat fără întârziere, a adăugat Putin.
Centrala nucleară plutitoare Akademik Lomonosov - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2023
Economie
Parisul justifică legăturile cu Moscova în domeniul nuclear
Fluxul de știri
0