Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenilor li se promit servicii mai bune de angajare în câmpul muncii

© Sputnik / Alexey Malgavko /  / Accesați arhiva multimediaMuncitori
Muncitori - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldovenilor li se promit servicii mai bune de angajare în câmpul muncii, potrivit ministerului de resort.
CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Ministerul Muncii și Protecției Sociale promite să îmbunătățească serviciile oferite angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
„În acest sens, va fi asigurată digitalizarea proceselor și a măsurilor de ocupare a forței de muncă. Astfel, înregistrarea cu statut de șomer și accesarea subvențiilor și a măsurilor active va fi mult mai simplă și mai rapidă și se va efectua online, fără ca persoanele să se prezinte la structurile de ocupare a forței de muncă”, a anunțat printr-un comunicat Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu referire la Secretara de stat Felicia Bechtoldt.
Instituția mai promite module de autodeservire în cadrul a șase structuri teritoriale ale ANOFM. Acestea vor include spații special amenajate, dotate cu computer, telefon și acces la internet, unde persoanele cu statut de șomer vor putea să-și caute individual locuri de muncă și, în același timp, să beneficieze de consultanță din partea specialiștilor. Actualmente, astfel de module sunt active doar în două localități din țară – Chișinău și Soroca.
De asemenea, vor fi extinse serviciile oferite angajatorilor, cum ar fi: asistență în ceea ce privește analiza sarcinilor de serviciu pentru o mai bună formulare a anunțurilor de angajare, consultanță pentru respectarea cerințelor legale ș.a. Concomitent, se preconizează acordarea subvențiilor pentru crearea locurilor de muncă nu doar în localitățile rurale, dar și în cele urbane, unde vor fi angajați șomeri înregistrați la subdiviziunile ANOFM.
Adițional, va fi îmbunătățită procedura de profilare și identificare a șomerilor. Vor fi realizate profilurile raionale ale pieței muncii, care vor reflecta populația inactivă aptă de muncă: tinerii NEET, persoanele cu dizabilități medii care pot fi încadrate în câmpul muncii, părinții cu copii mici etc.
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2023
România
Sindicaliștii din penitenciarele din România se solidarizează cu profesorii
Fluxul de știri
0