Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un grup de țări, inclusiv Polonia, îi cer în secret lui Zelenski să încheie conflictul

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaMilitari ucraineni și NATO la exerciții militare
Militari ucraineni și NATO la exerciții militare - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2023
Abonare
Aliații din Europa de Est, conduși de Polonia, solicită în secret președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să pună capăt conflictului din Ucraina.
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik, Doina Crainic. Aliații din Europa de Est, conduși de Polonia, solicită în secret președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să pună capăt conflictului din Ucraina, chiar prin a-şi da demisia, ceea ce liderul ucrainean refuză să facă, a dezvăluit miercuri jurnalistul american de investigaţii, câştigător al premiului Pulitzer, Seymour Hersh.
Hersh menționează pe pagina sa de Substack că grupul de țări condus de Polonia „solicită lui Zelenski să găsească o modalitate de a pune capăt” ostilităților. Aceștia subliniază că ar trebui să încheie conflictului „chiar și prin a-şi da demisia, dacă este necesar, și să permită să înceapă procesul de reconstruire a ţării sale”, a scris jurnalistul, citat de Sputnik Internaţional.
Jurnalistul de investigaţii a citat informații care i-au fost raportate în secret de către membri ai comunității de informații din SUA, Ungaria, Lituania, Estonia și Letonia numărându-se printre membrii grupului.
„Zelenski nu se clinteşte, potrivit interceptărilor și altor date cunoscute în cadrul Agenției Centrale de Informații, dar acesta începe să piardă sprijinul privat al vecinilor săi”, a adăugat Hersh.
Biserică, răstignire - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2023
Societate
Bisericile românești din Cernăuți, interzise și confiscate
Fluxul de știri
0