Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ungaria dă lovitura în digitalizare

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaTehnologii
Tehnologii - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
„Ungaria este lider în domeniul digitalizării, iar Huawei are un rol decisiv în acest sens”, a afirmat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, pe pagina sa de socializare.
BUCUREŞTI, 16 mai – Sputnik, Marius Holdean. În prezenţa lui Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, reprezentanţi ai companiei Huawei şi ai Universităţii de Administraţie Publică din Ungaria (NKE) au semnat, luni, la Beijing, un acord privind programul de burse SEEDs.
“Cu ajutorul companiei, dezvoltăm în întreaga ţară, în mod continuu, reţeaua 5G, ridicăm nivelul tehnologic al economiei noastre şi lucrăm pentru a atinge obiectivul de a conecta la internet, până în anul 2050, peste 90% din gospodăriile din Ungaria”, a declarat şeful diplomaţiei ungare.
“Continuăm să ne menţinem aceeaşi poziţie faţă de furnizorii globali de telecomunicaţii, şi nu trebuie nimeni să fie exclus de la concurenţă din cauza ţării de origine”, a scris acesta.
Politicianul a mai adăugat că Ungaria va continua să ofere un mediu economic şi de afaceri deschis şi echitabil pentru investitorii străini, cu o singură condiţie: companiile trebuie să respecte legile şi reglementările din Ungaria.
Potrivit ministrului, “acest lucru este apreciat şi de Huawei, cu care se va extinde şi mai mult cooperarea noastră. Compania va lansa un program de burse şi la Universitatea de Administraţie Publică din Ungaria, cu accent pe cercetarea şi inovarea în domeniul 5G”.
Potrivit comunicatului Huawei, programul de burse SEEDs al furnizorului global de soluţii în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor are ca scop sprijinirea talentelor în diferite domenii tehnologice, cum ar fi cercetările studenţilor în domenii legate de tehnologia 5G. Fondul de burse, în valoare de zeci de milioane de forinţi, poate fi folosit, de asemenea, pentru proiecte studenţeşti care implică includerea tehnologiei în protecţia mediului sau chiar studiul economiei sectorului tehnologic din China.
Potrivit documentului, programul de burse Huawei SEEDs a fost lansat în Europa de Huawei Technologies în anul 2021, în 12 ţări, pentru a-i ajuta pe cei mai talentaţi şi ambiţioşi studenţi să îşi dezvolte cariera. Dintre universităţile ungare, Universitatea din Pécs, Universitatea “Széchenyi István” din Győr şi Universitatea Óbuda s-au alăturat cu aproximativ 30 de proiecte studenţeşti.
Интервью с заместителем главы МИД РФ Сергеем Рябковым, Serghei Reabkov - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Rusia
MAE rus a comentat retragerea Rusiei din Tratatul CFE
Fluxul de știri
0