Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a comentat retragerea Rusiei din Tratatul CFE

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaИнтервью с заместителем главы МИД РФ Сергеем Рябковым, Serghei Reabkov
Интервью с заместителем главы МИД РФ Сергеем Рябковым, Serghei Reabkov - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Abonare
Ministerul rus de Externe: retragerea Rusiei din Tratatul CFE nu va înrăutăți situația privind securitatea în Europa.
CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Retragerea Rusiei din Tratatul cu privire la Forțele Armate Convenționale în Europa nu va înrăutăți acolo situația privind securitatea, a declarat viceministrul rus de externe Serghei Reabkov, comunică RIA Novosti.
Anterior, Rusia a inițiat denunțarea Tratatului cu privire la Forțele Armate Convenționale în Europa, președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a numit pe Reabkov drept reprezentantul său oficial la examinarea acestei chestiuni în Parlament.
"Asupra acesteia au influențat deja devastator acțiunile ostile împotriva noastră ale țărilor NATO și clienților lor. Tratatul CFE practic nu a mai funcționat pe parcursul multor ani, așa că retragerea noastră din el nu poate înrăutăți situația", a spus viceministrul, răspunzând la întrebarea, cum va influența denunțarea tratatului asupra securității în Europa.
Reabkov a menționat că, după acțiunile Moscovei, „vor dispărea iluziile celor care mai sperau să întoarcă Rusia în cadrul tratatului”.
"În virtutea schimbării de situație, Tratatul contravine intereselor securităţii noastre. Acest fapt evident va trebui să fie recunoscut acum şi în Occident", a menționat el într-un interviu acordat publicației ”Parlamentskaia Gazeta”.
Tratatul CFE a fost încheiat la Paris în 1990, iar în 1999, la summitul OSCE de la Istanbul, a fost semnată o variantă actualizată a tratatului. Tratatul adaptat a fost ratificat doar de patru țări - Rusia, Belarus, Kazahstan și Ucraina. În 2007, Rusia și-a suspendat participarea la Tratatul CFE „până când țările NATO vor ratifica Acordul cu privire la adaptare și vor începe să îndeplinească cu bună-credință prevederile acestui document”.
Fluxul de știri
0