Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Structurile de forță străine, prezente în Moldova, provoacă îngrijorări la Tiraspol

© Sputnik / Evghenii PanasencoOrașul Tiraspol
Orașul Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Abonare
MGB-ul din regiunea transnistreană se arată deranjat de prezența în Moldova a unor structuri de forță străine, precum și de ceea ce Tiraspolul percepe ca fiind „militarizarea țării”.
CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Șeful așa-zisului Minister al Securității de Stat din regiunea transnistreană, Valeri Ghebos, a declarat pentru RIA Novosti cu Transnistria este îngrijorată de creșterea ajutorului militar pentru Moldova, precum și de sporirea numărului de structuri de forță străine în regiune.
Ghebos a subliniat că „într-o regiune cu un conflict nereglementat creșterea numărului de structuri de forță străine provoacă îngrijorare”.
El a mai spus că Tiraspolul urmărește de mult timp prezența unor reprezentați ai structurilor de forță străine în Moldova. în opinia lui, oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu-și doresc repetarea evenimentelor din 1992, iar „cei care împing Chișinăul spre conflict cu Transnistria ar trebui să se întrebe dacă în Europa mai este nevoie de un nou focar de tensiune”.
Ghebos a mai afirmat că unii politicieni de la Kiev și de la Chișinău speculează pe seama unei eventuale „rezolvări prin forță a conflictului transnistrean”.
În legătură cu noile provocări Tiraspolul și-a intensificat activitatea de asigurare a securității, a mai spus reprezentantul structurilor de securitate din regiunea transnistreană.
Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Societate
În Moldova au început exercițiile cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate
Fluxul de știri
0