Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova au început exercițiile cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova
Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Abonare
Ministerul Apărării a informat că tehnica militară se va deplasa pe drumurile naționale.
CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. În Moldova au început exercițiile ordinare cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate, acestea se vor desfășura în perioada 15-19 mai și 22-26 mai, în conformitate cu Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul în curs și „nu au tangență cu situația de securitate din regiune”, este menționat într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.
”Tehnica militară urmează să se deplaseze spre centrele de instruire ale Armatei Naționale și, ulterior, la locurile de dislocare permanentă. Rugăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când vor observa vehiculele militare în această perioadă și să se abțină de la plasarea imaginilor în spațiul online, pentru a nu genera speculații”, a precizat instituția în comunicat.
Instrucțiunile anterioare au avut loc în perioada 2-7 aprilie a acestui an. După încheierea exercițiilor, rezerviștii au fost înaintați în grad, au primit diplome de onoare și certificate de participare.
Anterior, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că rezerviștii care au primit ordinele de chemare la antrenamente, dar nu s-au prezentat la acestea, ar putea primi o amendă de până la 32 000 de lei sau ar putea fi trimiși la munci neremunerate în folosul comunității. Anul trecut, exercițiile rezerviste au avut loc în iulie și septembrie.
Fluxul de știri
0