Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CNA a venit cu o explicație despre descinderea în Găgăuzia

© Sputnik / Maxim TopalDescinderea CNA la CEC în Găgăuzia
Descinderea CNA la CEC în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Abonare
CNA a venit cu un comunicat în legătură cu evenimentele din Găgăuzia.
CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. CNA anunță ridicări de documente pe teritoriul UTA Găgăuzia, în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale de alegere a bașcanului.
„Centrul Național Anticorupție împreună cu Inspectoratul Național de Investigație, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, efectuează ridicarea listelor alegătorilor de la Judecătoria Comrat”, se arată în comunicat.
CNA susține că temei al acțiunii de ridicare constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora.
Potrivit CNA, „în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale și coruperea alegătorilor, a apărut o bănuială rezonabilă că o parte din alegători au fost aduși organizat din alte raioane în scopul votării candidatului din partea Partidului Politic „Șor”.
CNA mai scrie că „potrivit informației apărute, printre alegătorii care și-au manifestat votul în favoarea candidatului Guțul Evghenia, se numără persoane care se află peste hotarele Republicii Moldova și persoane decedate”.
POlițiști și mascați CNA la sediul CEC din Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Politică
Tensiuni în Găgăuzia, după ce mascații au încercat să ridice documente de la CEC-ul local
Fluxul de știri
0