Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră în România: ediția 2023 a Nopții Muzeelor, în parteneriat cu R. Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariNoaptea muzeelor 2019
Noaptea muzeelor 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2023
Abonare
Pentru ediția din 2023, organizatorii au pregătit expoziții, prezentări, proiecții, animații stradale și interioare, experimente și reprezentații artistice și tot felul de intervenții culturale în spatii muzeale, în observatoare astronomice, în spații de catedrale...
BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Noaptea Muzeelor 2023 are loc sâmbătă, 13 mai, în 311 muzee din România şi Republica Moldova şi va aduce publicului expoziţii, evenimente culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte și tururi interactive.
Ediția din acest an este una specială, prima din istorie organizată împreună cu muzeele din Republica Moldova.
Deschidem astfel o linie de colaborare pentru a ne promova împreună și pentru a ne prezenta în fața publicului prin evenimente, expoziții și proiecte despre care veți afla de pe acest website. Geografia programului se extinde până în Chișinău și în diverse raioane ale Republicii Moldova, transmit organizatorii https://noapteamuzeelor.org/nm/
Noaptea Muzeelor va avea loc, în premieră, și în Republica Moldova, în 14 muzee: cinci instituţii muzeale din Chişinău, inclusiv cele patru mari muzee naţionale, dar şi nouă muzee din cinci raioane.
Organizatorii spun că muzeele de peste Prut înscrise vor beneficia de promovare şi de reprezentare alături de cele din România, în cadrul platformei comune noapteamuzeelor.org.
În Chișinău, pot fi vizitate următoarele muzee: Muzeul de Artă al Moldovei; Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău; Muzeul Național al Literaturii Române Chișinău; Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală; Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei.
Fluxul de știri
0