România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

De ce renunță românii la locurile de muncă

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaȘantier de construcție
Șantier de construcție - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2023
Abonare
Potrivit unui studiu realizat de compania de recrutare și consultanță în resurse umane Randstad, mai mult de jumătate dintre angajații din România au demisionat sau se gândesc la demisie din pricina faptului că au salarii prea mici.
BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Românii pleacă de la un loc de muncă dacă salariul primit acolo este prea mic pentru a acoperi costurile vieții. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de compania de recrutare și consultanță în resurse umane Randstad, potrivit căruia 56% dintre cei care au răspuns spun că au demisionat sau se gândesc să facă acest pas din pricina faptului că au salarii prea mici raportate la creșterea costului vieții.
Interesant este că femeile sunt mai dispuse să facă un asemenea pas comparativ cu bărbații. Astfel, 60% dintre femei au răspuns pozitiv, în timp ce la bărbați vorbim de 52%.
Pentru aproape jumătate dintre respondenți, primirea unei oferte de nerefuzat reprezintă, de asemenea, un motiv de demisie.

”Lipsa oportunităților de dezvoltare în carieră și echilibrul dintre viața profesională și cea personală sunt motive pentru care 1 din 3 români pleacă de la locul de muncă”, se arată în raportul citat de zf.ro .

În ultimii trei ani, în România, principalii cinci factori care influențează alegerea locului de muncă nu s-au schimbat. Potrivit cercetării Randstad, cel mai importat este pachetul salarial atractiv.
Fluxul de știri
0