Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comratul condamnă imixtiunea autorităților centrale în activitățile CEC

© Sputnik / Mihai CarausGagauzia
Gagauzia - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2023
Abonare
Prezidiul Adunării Populare de la Comrat condamnă "categoric imixtiunea autorităților centrale în activitățile CEC
CHIȘINĂU, 13 mai-Sputnik. Prezidiul Adunării Populare de la Comrat condamnă "categoric imixtiunea autorităților centrale în activitățile CEC Găgăuzia și protestează cu fermitate față de acțiunile autorităților care folosesc metode de intimidare în dosare penale și alte represiuni împotriva membrilor CEC din Găgăuzia.
Autoritățile din UTA Găgăuzia consideră (https://halktoplushu.md/archives/12913) acțiunile instituțiilor de la Chișinău drept tentativă de ”perturbarea turului doi al alegerilor pentru șeful Găgăuziei", acțiuni pe care le consideră ” de natură antidemocratică, subminează principiile de bază ale democrației și discreditează Republica Moldova pe plan internațional”.
În declarația se face apel la președintele Maia Sandu, președintele Parlamentului, misiunile diplomatice și toate partidele politice "să intervină pentru a opri presiunea asupra membrilor CEC".
Fluxul de știri
0