Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austriecii, susținători ai respingerii aderării României la Schengen

© AFP 2023 / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX SWEDEN / Control pașapoarte
Control pașapoarte - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un unui sondaj al Societății Austriece pentru Politică Europeană (ÖGfE)a relevat că nu există nicio majoritate în favoarea extinderii spațiului Schengen pentru a include România și Bulgaria.
BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. În timp ce 38% dintre austriecii chestionați ar fi de acord cu aderarea Bulgariei la Schengen și 42% sunt contra, în cazul României, 44% sunt împotrivă și 36% pentru.
Cu toate acestea, aprobarea pentru extinderea Schengen se dovedește a fi mai mare decât era în urmă cu câțiva ani. În 2017, doar 23% dintre cei chestionați au fost în favoarea acesteia. La acea vreme, 65% au respins aderarea României și Bulgariei.
„Dezbaterea politică despre o extindere a spațiului Schengen este polarizată”, a declarat secretarul general al ÖGfE, Paul Schmidt, într-o emisiune, făcând aluzie la vetoul Austriei împotriva aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen, transmite flux24.ro.
Austriecii dau dovadă de reținere și când este vorba despre extinderea Uniunii Europene.
Schmidt spune că aprobarea pentru țările din Balcanii de Vest de a adera la UE este mai mult sau mai puțin în mod constant scăzută în Austria de ani de zile, iar tema extinderii a primit puțin răspuns favorabil din partea populației.
Fluxul de știri
0