Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Adunare populară masivă în Serbia

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2023
Abonare
Președintele Serbiei a anunțat cea mai mare adunare populară organizată în Serbia care va avea loc pe 26 mari în fața Parlamentului
Bruxelles, 12 mai – Sputnik. Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a chemat cetățenii să participe la 26 mai la cea mai mare adunare populară organizată vreodată în Serbia, înainte de luarea unor decizii importante. Vučić a precizat că adunarea se va organiza în fața Parlamentului Serbiei, în orele după-amiezii.
Vučić a subliniat că „durerea și tristețea pentru viețile nevinovate pierdute nu trece”, dar după aceste lovituri grele Serbia trebuie să treacă la acțiune. Vučić a apreciat că Serbia a demonstrat că știe să lupte pentru pace, pentru apărarea vieții și să schimbe multe.
„Am demonstrat bunăvoință față de adversarii noștri politici care au exploatat în mod brutal tragedia și în zi de doliu și-au organizat adunări politice cu unicul obiectiv de a folosi violența și prin violențe să ajungă la putere. Nu s-au ascuns, ci și-au arătat adevărata față”, a declarat Vučić.
El a arătat că, trecând peste acest comportament, „le-am spus că le stăm la dispoziție, că suntem pregătiți să discutăm despre marile și importantele schimbări din societate”, dar i-a acuzat pe adversarii săi politici că au crezut „că este momentul ca fără alegeri și fără voința poporului, dar prin forță să ajungă la putere, deși oamenii din Serbia niciodată nu i-au vrut și niciodată nu-i vor vrea”.
„Obiectivul lor este să preia puterea, să ducă Serbia spre haos, instabilitate, neliniște și dezordine. Acesta este motivul pentru care am decis să chemăm toți cetățenii Serbiei la 26 mai, înainte de adoptarea de decizii mari și importante pentru Serbia, să chemăm oamenii în apărarea libertății și democrației”, a transmis Vučić.
El a făcut un apel la toți oamenii care doresc binele Serbiei, care doresc să apere Serbia, să o apere de cei care doresc să o distrugă cu orice preț și să arate că în mod pașnic, demn și democratic nimeni nu poate distruge Serbia.
Liderul Partidului Socialist din Serbia (SPSS), Ivica Dačić, a declarat că el personal, membrii SPS și partenerii de coaliție, Serbia Unită și Verzii, vor răspunde la apelul președintelui Serbiei și vor participa la adunarea populară de la 26 mai, la fel ca toți cei cere doresc binele Serbiei și cetățenilor ei.
„În aceste momente grele avem nevoie de unitate și stabilitate politică, în pofida neprietenilor Serbiei care promovează conflictele și violențele și vor să ducă Serbia înapoi. Nimeni nu poate înfrânge o Serbie unită”, a transmis Dačić.
Fluxul de știri
0