Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministerul Finanțelor: procedura de stingere a obligației fiscale va fi simplificată

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Finanțelor
Ministerul Finanțelor - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procedura de stingere a obligației fiscale prin compensare şi/sau restituire a mijloacelor bănești va fi simplificată, potrivit Ministerului Finanțelor.
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Procedura de depunere a cererii privind stingerea obligației fiscale prin compensare şi/sau restituirea mijloacelor bănești va fi simplificată. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv, ne anunță serviciul de presă al Ministerului Finanțelor.
În contextul digitizării serviciilor publice prestate în folosul contribuabililor, Regulamentul privind stingerea obligației fiscale prin compensare și/sau restituirea mijloacelor bănești se completează cu norme ce reglementează posibilitatea depunerii cererii respective pe cale electronică, prin intermediul Sistemului Informațional al Serviciului Fiscal de Stat, precum și informarea contribuabilului despre efectuarea operațiunilor de compensare.
De asemenea, modificarea Regulamentului sus-menționat urmărește extinderea procedurilor de compensare și restituire și pentru primele de asigurare obligatorie de asistență medicală şi contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii stabilite în cotă procentuală, taxei de stat și amenzilor contravenționale/penale, precum și stabilirea posibilității de restituire a mijloacelor bănești, fără cererea contribuabilului, atunci când mijloacele bănești au fost încasate eronat de către Serviciul Fiscal de Stat.
Modificările propuse prin proiect au menirea de a simplifica procedura de solicitare a restituirii mijloacelor bănești din buget, precum și nemijlocit restituirea acestora, fapt ce va spori nivelul de accesibilitate al serviciului respectiv pentru contribuabili.
Guvernul Recean în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Economie
Cum are de gând Guvernul să ajute fermierii moldoveni – anunț oficial
Fluxul de știri
0