Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marina Tauber încearcă să iasă din arest și ajungă la Curtea Constituțională

© Sputnik / Rodion ProcaMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Abonare
Tauber a declarat, înainte de ședință, că arestul său este ilegal și este motivat de alegerile din Găgăuzia, pentru a o împiedica pe ea să participe în campania electorală.
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Avocații Marinei Tauber au depus un demers prin care încearcă să obțină o decizie a Curții de Apel de eliberare a ei din arest la domiciliu.
Cerere avocaților Marinei Tauber este examinată de Curtea de Apel Chișinău.
În fața sediului instituției s-a adunat un grup de suporteri ai Marinei Tauber.
Tauber a declarat, înainte de ședință, că arestul său este ilegal și este motivat de alegerile din Găgăuzia, pentru a o împiedica pe ea să participe în campania electorală. Deputatul s-a arătat convinsă de victoria candidatului Partidului Șor, Eugeniei Guțul în turul doi de scrutin la alegerea bașcanului Găgăuziei.
O altă cerere este înaintată de avocații lui Tauber la Judecătoria Chișinău. La sediul din sectorul Ciocana este examinează azi cererea avocaților Marinei Tauber de a-i permite deputatului să participe la ședința Curții Constituționale, unde se examinează solicitarea Guvernului de interzicere a Partidului Șor.
Marina Tauber a declarat că decizia instanței de judecată din sectorul Ciocana ar putea fi la ora 16.00.
Cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Internațional
În Franța vor fi blocate site-urile care difuzează știrile Sputnik și RT France
Fluxul de știri
0