Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Franța vor fi blocate site-urile care difuzează știrile Sputnik și RT France

Cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Abonare
Ministrul Jean-Noel Barrot: în Franța vor blocate site-urile care transmit știrile Sputnik și RT France.
CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. În cadrul noului proiect de lege „cu privire la securitatea spațiului digital”, autoritățile franceze vor bloca site-urile care transmit informația din mass-media aflată sub sancțiuni, a comunicat miercuri ministrul francez delegat pentru digitalizare și telecomunicații, Jean-Noel Barraud, aducând drept exemplu Sputnik și RT France, potrivit RIA Novosti.
„În cadrul măsurilor de apărare a democrației, vom impune de asemenea blocarea site-urile care difuzează conținutul mediilor de informare care au fost supuse sancțiunilor internaționale, cum ar fi cele pe care UE le-a impus împotriva RT France și Sputnik. Această măsură va completa arsenalul nostru de combatere a propagandei dușmanilor democrației", a spus el la briefingul de după ședința Consiliului de Miniștri, la care a fost prezentat proiectul de lege.
Discursul a fost difuzat pe contul oficial al Palatului Elysee pe Twitter.
După cum menționează ministerul, această măsură va permite combaterea dezinformării și „va proteja cetățenii în spațiul digital, în special, în fața amenințării difuzării conținutului propagandistic”. Articolul 4 din proiectul de lege, unde sunt stipulate aceste măsuri, extinde de asemenea competențele autorității de reglementare media Arcom, pentru ca aceasta să poată impune măsuri restrictive împotriva mediilor de informare – în particular, interzicerea difuzării acestora de către noi operatori.
Potrivit lui Barro, la începutul lunii iulie proiectul de lege trebui să ajungă pentru examinare în Senat (camera superioară a Parlamentului).
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Politică
Presa americană: banii primiți de familia Biden din România
Fluxul de știri
0