Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul de la Chișinău a aprobat un program de integrare a regiunii transnistrene

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaȘedința guvernului
Ședința guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Abonare
Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023 conține 23 de proiecte finanțate de stat.
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. 15 milioane de lei vor fi alocate pentru finanțarea a 26 de proiecte în perimetrul Zonei de Securitate, anunță serviciul de presă al Guvernului printr-un comunicat despre programul activităților de reintegrare pentru anul 2023.
Proiectele ce urmează a fi finanțate a fost aprobată de către Comisia de selectare împuternicită, în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite, subliniază sursa oficială.
Au fost selectate și vor fi implementate 11 proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, 7 proiecte de reparație și dotare a edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare, 7 proiecte de amenajare a zonelor de agrement și altor spații publice, precum și un proiect de acordare a suportului financiar pentru asigurarea activității delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.
Autoritățile administrației publice centrale și locale, beneficiare ale Programului, vor valorifica resursele financiare conform destinației, până la sfârșitul trimestrului IV 2023, urmând să prezinte Cancelariei de Stat raportul privind utilizarea alocațiilor.
În perioada 2011-2022 au fost implementate 12 programe guvernamentale de reintegrare a țării, cu realizarea a 518 proiecte, în valoare de peste 160 mln. de lei, având drept obiectiv soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate, dezvoltarea comunitară durabilă, realizarea dezideratului de reintegrare a țării.
Îmbarcare în avion - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Internațional
Rusia a reluat zborurile cu Georgia și a anulat regimul de vize
Fluxul de știri
0