Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cine ameninţă securitatea în Europa

© Sputnik / Aleksey NikolskyiDrapelele Poloniei și UE
Drapelele Poloniei și UE - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Abonare
Polonia e cea mai mare amenințare la adresa securității din Europa, spune un politolog austriac
BUCUREŞTI, 11 mai – Sputnik, Marius Holdean. Polonia este în prezent cel mai mare obstacol în calea revenirii păcii și securității în Europa, a susținut un politolog și jurnalist austriac.
Ronald Barazon, fostul redactor-șef al ziarului austriac Salzburger Nachrichten, și-a scris observațiile pentru portalul german de știri Deutsche Wirtschafts Nachrichten. El a criticat atitudinea autorităților poloneze, care din primele minute ale conflictului din Ucrainei din februarie anul trecut, au oferit Kievului sprijin militar și financiar neclintit și a insistat că nimic altceva decât o înfrângere zdrobitoare a Rusiei nu va fi acceptabilă ca soluţie.
„Polonia face tot posibilul pentru a provoca un atac rusesc asupra ei, pentru a rezolva vechile dispute cu Rusia cu ajutorul NATO într-un al treilea război mondial”, a scris Barazon.
„Polonia este cea mai mare barieră în calea revenirii securității în Europa din cauza comportamentului său provocator față de Rusia”, a adăugat el.
Strângere de mâini - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Internațional
Siria și Arabia Saudită îşi redeschid reciproc ambasadele
Fluxul de știri
0