Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Recean, la discuții foarte grele cu fermierii moldoveni

© Sputnik / OsmatescoÎn centrul imaginii premierul Dorin Recean
În centrul imaginii premierul Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
În centrul imaginii premierul Dorin Recean
Abonare
Dorin Recean poartă discuții foarte complicate cu fermierii moldoveni pe tema protejării pieței și producătorilor autohtoni de produsele ucrainene.
CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Premierul Dorin Recean a invitat astăzi la discuții un grup de fermieri, pentru a discuta despre interdicția importului cerealelor și a oleaginoaselor din Ucraina.
Asociația Forța Fermierilor a făcut următorul anunț public:
„Din câte înțelegem, în cadrul Guvernului există o rezistență față de poziția corectă a ministrului agriculturii, susținută de fermieri, și neînțelegerea gravității situației în sectorul agrar al Moldovei. Păcat că pierdem timpul prețios pentru a convinge demnitarii de stat-factori de decizie că falimentul fermierilor mici și mijlocii nu ar aduce nici un avantaj Ucrainei în acest război nedrept, pornit de un agresor barbar Federația Rusă”.
Fermierii moldoveni au amenințat cu proteste dacă în această săptămână Guvernul nu va interzice importurile din Ucraina.
Vladimir Zelenski și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Internațional
Zelenski se declară dezamăgit de măsurile protecționiste din partea vecinilor
Fluxul de știri
0